“Olimpijada” vrtića Maslačak

“Olimpijada” vrtića Maslačak održana je na nogometnom igralištu Brdovec 20.05.2015. od 9.00 – 12.00 sati.Nogomet 20150520_095428

Sudjelovala su djeca predškolskih odgojnih grupa (151 djece) tj. 5 odgojnih grupa smještenih u objektima Hr. mladeži 4, Zaprešić, Šumska 2, Brdovec i P.Beluhana b.b.., Brdovec.

Natjecanje je počelo svečanim postrojavanjem ekipa.

Uslijedio je Pozdrav domovini (himna)
Tada se je svaka ekipa predstavila sa svojom himnom.

Gosp. Benčević dogradonačelnik grada Zaprešića pozdravio je sve prisutne.
Predsjednik Školskog sportskog saveza «Zaprešićki kraj», Marijan Bužanić, prof. pozdravio je sve djevojčice i dječake vrtića, tete, ravnateljicu Dragicu Pernar, predstavnike grada Zaprešića i općine Brdovec, sve roditelje, novinare, televiziju Zapad, predstavio je suce i otvorio natjecanje.

Djeca su se natjecala u:

ATLETIKA

1. Trčanje na 50 mAtletika 20150520_095152
Izvodi se iz visokog starta.
Za svaku ekipu natječu se dvije djevojčice i dva dječaka.
Mjerioci vremena štopericama mjere rezultate koji se unose u zapisnik. Natjecatelji s najboljim vremenom u kvalifikacijama sudjeluju u završnoj utrci. Na svakoj stazi nalazi se mjerioci, a na startu jedan sudac.

Djevojčice: 1. mjesto osvojila je Eva Bogadi 2. Stela August            3. Danijela Godanj                                                                                    Dječaci: 1. mjesto osvojio je Nikola Crljen 2.David Šlogar 3. Juraj Topol            
2. Štafeta 4 X 25 m
Izvodi se iz visokog starta. Svaka ekipa ima 4 člana koji su na startu poredani jedan iza drugoga. Svaki natjecatelj ekipe držeći palicu trči oko čunja udaljenog od starta 12.5 m i vraća se do startne crte i predaje štafetu sljedećem natjecatelju te staje na kraj kolone. Mjerioci vremena mjere rezultate za svaku ekipu. Sudac prati natjecanje i daje znak za start. Štafeta 20150520_102841

1. mjesto štafeta djevojčice:                                                                         Eva Bogadi
Gita Petreković
Laura Gudelj
Sara Krolo

1. mjesto štafeta dječaci:                                                                               Marko Vrdoljak
Nikola Vrdoljak
Max Viljevac
Luka Tomić

2. Bacanje loptice u daljBacanje loptice 20150520_110438
Izvodi se s mjesta. Baca se teniska loptica. Za svaku ekipu natječu se dvije djevojčice i dva dječaka. Svaki natjecatelj baca lopticu iz dva uzastopna pokušaja. U zapisnik se unosi bolji rezultat.

Poredak djevojčice: 1. Daniela Godanj 2. Toni Šandar 3. Marta Ćosić     

Poredak dječaci: 1. Jura Štos 2. Krešimir Pipinić 3. Martin Sluga

 

3. Skok u dalj s mjesta
Izvodi se s mjesta. Za svaku ekipu natječu se dvije djevojčice i dva dječaka. Svaki natjecatelj skače iz dva uzastopna pokušaja. U zapisnik se unosi bolji rezultat. Mjerioci mjere rezultate i unose ih u zapisnik.

Poredak djevojčice: 1. Laura Gudelj 2. Franka Pernar  3. Sara Krolo                                                                                                       

Poredak dječaci: 1. Filip Brlas 2. Nikola Crljen 3. Juraj Topol

MALI NOGOMET
Momčad broji 10 članova. Svaka ekipa ima 5 igrača na terenu (uključujući i vratara). Broj zamjena tijekom igre nije ograničen.
Teren za igru je kvadratnog oblika dimenzije 24 X 12 m. Teren je podijeljen na dva dijela. Prostor za kazneni udarac iscrtan je u radijusu od 6 m od vratnice. Igra se na male golove dimenzije 1x2m. Igra se s malonogometnim loptama br.4 od spužve. Vrijeme trajanja utakmice je 2×3 min. Između dva poluvremena je odmor od 3 min. Igra se po pravilima za mali nogomet.
Pobjednik je ekipa koja postigne više golova. U slučaju neodlučnog rezultata pobjednika dobivamo izvođenjem šesteraca (tri šesterca, ako rezultat ostane izjednačen ekipe naizmjenično izvode šesterce do pobjede).
S obzirom na broj sudionika svaka ekipa igra utakmicu s drugim ekipama koje sudjeluju.

Poredak djevojčice:

1. Crveni 7
2. Plavi 3
3. Žuti 2
4.BIJELI2

Šesterci: Bijeli i Žuti (za 3. Mjesto)      

Poredak dječaci:

1. BIJELI 8 (odlučeno šestercima)
2. CRVENI 8
3. PLAVI 7
4. ŽUTI 4
5. ZELENI 1

Šesterci: Bijeli i Crveni (za 1. Mjesto)

Nagrade: U svakoj disciplini dodjeljene se medalje za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto (zlatna, srebrna i brončana medalja), a svi sudionici dobivaju brončanu medalju za sudjelovanje u natjecanju.

 REZULTATI ATLETIKA: Zapisnik atletika 2015 za web

 REZULTATI NOGOMET:Zapisnik nogomet olimpijada 2015