Olimpijada vrtića 25.05.2022. nogometno igralište Brdovec

“Olimpijada” vrtića Maslačak i vrtića Videk održana je na nogometnom igralištu Brdovec 25.05.2022. od 9.00 – 12.00 sati.

Natjecanje je počelo svečanim postrojavanjem ekipa.

Uslijedio je Pozdrav domovini (himna).
Tada se je svaka ekipa predstavila sa svojom himnom.

Gospodin Alen Prelec načelnik općine Brdovec pozdravio je sve prisutne a isto tako gosp. Matija Teur predsjedavajući gradskog vijeća grada Zaprešića pozdravio je sve prisutne. Prisutne su pozdravile i ravnateljica vrtića Maslačak Ana Hubel i ravnateljica vrtića Videk Dina Rendulić.
Predsjednik Školskog sportskog saveza «Zaprešićki kraj», Marijan Bužanić, prof. pozdravio je sve djevojčice i dječake vrtića, tete, ravnateljicu Anu Hubael, i ravnateljicu vrtića Videk Dinu Rendulić predstavnike grada Zaprešića i općine Brdovec, sve roditelje, novinare, televiziju Zapad, predstavio je suce i otvorio natjecanje.

Sudjelovala su djeca predškolskih odgojnih grupa (200 djece) tj. 8 ekipa odgojnih grupa.

Djeca su se natjecala u:

ATLETIKA

1. Trčanje na 50 m

Izvodi se iz visokog starta.
Za svaku ekipu natječu se dvije djevojčice i dva dječaka.
Mjerioci vremena štopericama mjere rezultate koji se unose u zapisnik. Natjecatelji s najboljim vremenom u kvalifikacijama sudjeluju u završnoj utrci. Na svakoj stazi nalazi se mjerioci, a na startu jedan sudac.

2. Štafeta 4 X 25 m

Izvodi se iz visokog starta. Svaka ekipa ima 4 člana koji su na startu poredani jedan iza drugoga. Svaki natjecatelj ekipe držeći palicu trči oko čunja udaljenog od starta 12.5 m i vraća se do startne crte i predaje štafetu sljedećem natjecatelju te staje na kraj kolone. Mjerioci vremena mjere rezultate za svaku ekipu. Sudac prati natjecanje i daje znak za start.

3. Bacanje loptice u dalj

Izvodi se s mjesta. Baca se teniska loptica. Za svaku ekipu natječu se dvije djevojčice i dva dječaka. Svaki natjecatelj baca lopticu iz dva uzastopna pokušaja. U zapisnik se unosi bolji rezultat.

3. Skok u dalj s mjesta

Izvodi se s mjesta. Za svaku ekipu natječu se dvije djevojčice i dva dječaka. Svaki natjecatelj skače iz dva uzastopna pokušaja. U zapisnik se unosi bolji rezultat. Mjerioci mjere rezultate i unose ih u zapisnik.

Mjerioci  (provoditelji natjecanja) bili su Ninoslav Čop, prof., Sandra Jurković,prof., Tomislav Malkoč,prof., Lana Gerjević,prof., Danijel Galić,prof. i voditelj natjecanja Marijan Bužanić,prof.

MALI NOGOMET

Momčad broji 10 članova. Svaka ekipa ima 5 igrača na terenu (uključujući i vratara). Broj zamjena tijekom igre nije ograničen.
Teren za igru je kvadratnog oblika dimenzije 24 X 12 m. Teren je podijeljen na dva dijela. Prostor za kazneni udarac iscrtan je u radijusu od 6 m od vratnice. Igra se na male golove dimenzije 1x2m. Igra se s malonogometnim loptama br.4 od spužve. Vrijeme trajanja utakmice je 2×3 min. Između dva poluvremena je odmor od 3 min. Igra se po pravilima za mali nogomet.
Pobjednik je ekipa koja postigne više golova. U slučaju neodlučnog rezultata pobjednika dobivamo izvođenjem šesteraca (tri šesterca, ako rezultat ostane izjednačen ekipe naizmjenično izvode šesterce do pobjede).
S obzirom na broj sudionika svaka ekipa igra utakmicu s drugim ekipama koje sudjeluju.

Utakmice su sudili nogometni suci gosp. Tomislav Bionda i Tin Debogović.

 

Nagrade: U svakoj disciplini dodjeljene se medalje za osvojeno 1., 2. i 3. mjesto (zlatna, srebrna i brončana medalja), a svi sudionici dobivaju brončanu medalju za sudjelovanje u natjecanju.

Zahvaljujemo djelatnicima nogometnog igrališta što su omogučili održavanje vrtićke olimpijade.

Za potrebe organizacije Olimpijade grad Zaprešić je izdvojio sredstva u iznosu od 5.000.00kn na čemu im zahvaljujemo.

Za potrebe natjecanja na organiziran je prijevoz autobusom od Zaprešića do Brdovca i nazad. Nakon provedenog natječaja izabran je Meštrović prijevoz.